Υγεία

Τα νοσοκομεία Βόλου και Λάρισας και την ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων Λάρισας επισκέφθηκε τη Δευτέρα 8/11/2019 ο πρώην υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από τον πρώην γενικό γραμματέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας Σταμάτη Βαρδαρό και τον βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλο, υπεύθυνο για τις δομές υγείας του ΕΣΥ στην ΕΠΕΚΕ Υγείας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Βόλου και στο γραφείο της Διοίκησης του Γ.Ν. Λάρισας ο κ. Ξανθός μίλησε με τους εκπροσώπους των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, των σωματείων εργαζομένων, τις Διοικήσεις των νοσοκομείων, τα επιστημονικά συμβούλια καθώς και με Διευθυντές κλινικών και τμημάτων, για την σημερινή κατάσταση των Ιδρυμάτων, τις ανάγκες τους, τις προτεραιότητες στη στελέχωση και τον εξοπλισμό τους.

Στην ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων και νοσοκομείο Λάρισας παραβρέθηκε και ο πρώην Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστωρας Αντωνίου, ενώ στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Βόλου ήταν παρόντες και οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου.

Το απόγευμα, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας.

Ακολούθησε ομιλία του Ανδρέα Ξανθού και του Σταμάτη Βαρδαρού στο Επιμελητήριο Λάρισας για τα ζητήματα υγείας καθώς και διεξοδική συζήτηση με απαντήσεις σε πληθώρα ερωτημάτων και παρεμβάσεων.

Στην ομιλία παραβρέθηκαν οι Διοικητές των νοσοκομείων Λάρισας, Βόλου και Καρδίτσας, Ματθαίος Δραμητινός, Δημήτρης Λιόλιος και Βάιος Βαρελάς καθώς και η πρώην Υποδιοικήτρια της 5ης ΥΠΕ, Βιβή Ζαζά.

Σ. Παπαδόπουλος: Να καλυφθούν άμεσα τα εκρηκτικά κενά σε υποστελεχωμένα νοσοκομεία

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Παπαδόπουλου σχετικά με άμεση κάλυψη κενών σε υποστελεχωμένα νοσοκομεία

Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την άμεση κάλυψη κενών σε υποστελεχωμένα νοσοκομεία κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος.

Ειδικότερα, ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό αν θα επιταχύνει τη διαδικασία των κρίσεων στις προκηρύξεις θέσεων για τα Αυτοτελή ΤΕΠ και τα Κέντρα Υγείας που είχε κάνει το υπουργείο Υγείας της προηγούμενης κυβέρνησης και θα υλοποιήσει τον σχεδιασμό της για 945 θέσεις γιατρών ΕΣΥ στα νοσοκομεία το 2019 και για άλλες 3.000 νέες θέσεις στο ΕΣΥ τα έτη 2020, 2021, 2022;

Παράλληλα, ρωτά αν θα ρυθμίσει το θέμα των επικουρικών γιατρών που αμείβονται από προγράμματα ΕΣΠΑ και από έσοδα των νοσοκομείων και των γιατρών ΕΣΥ στα ΤΕΠ που έχουν ολοκληρωθεί και δεν προχωρεί ο διορισμός τους.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Γνωρίζετε το πρόβλημα της υποστελέχωσης πολλών Νοσοκομείων της περιφέρειας ή Τμημάτων τους και σχεδόν όλων των Κέντρων Υγείας της χώρας και των Περιφερειακών Ιατρείων.

H Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων κλείνει για 12 ημέρες κάθε μήνα. Αιτία η αποχώρηση 2 Επικουρικών Παιδιάτρων και οι καθυστερήσεις στην προκήρυξη και  αποπεράτωση των κρίσεων για κάλυψη 2 θέσεων Επιμελητών Β στη Παιδιατρική Κλινική του ΓΝΤ, καθώς και 2 θέσεων Παιδιάτρων στα Κέντρα Υγείας Πύλης και Φαρκαδόνας. Παρόμοια εκρηκτικά προβλήματα υπάρχουν, αυτό το χρονικό διάστημα σε πολλά Νοσοκομεία.

Στο Νοσοκομείο Τρικάλων χρειάζεται να καλυφθεί και η υποστελέχωση της Β’ Παθολογικής Κλινικής, της Ουρολογικής, της ΜΕΘ, της Οφθαλμολογικής, της Γυναικολογικής- Μαιευτικής Κλινικής και να λειτουργήσουν: η ΩΡΛ Κλινική και το Αυτοτελές Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε επιδιώξει την στήριξη του υποστελεχωμένου ΕΣΥ με τη πρόσληψη 2.300 μόνιμων γιατρών ΕΣΥ και 3.300 επικουρικών γιατρών 2ετούς και 3ετούς θητείας. Πέραν τούτων: προκήρυξε 528 θέσεις γιατρών ΕΣΥ για τη κάλυψη Αυτοτελών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, 454 θέσεις για τα Κέντρα Υγείας, ενέκρινε ΠΥΣ για τη προκήρυξη 945 θέσεων γιατρών ΕΣΥ το 2019 και σχεδίασε άλλες 3.000 νέες θέσεις γιατρών ΕΣΥ τα έτη 2020, 2021, 2022.

Ερωτάται ο κ. Yπουργός

1. Θα επιταχύνει τη διαδικασία των κρίσεων στις προκηρύξεις θέσεων για τα Αυτοτελή ΤΕΠ και τα Κέντρα Υγείας που είχε κάνει το Υπουργείο Υγείας της προηγούμενης Κυβέρνησης και θα υλοποιήσει τον σχεδιασμό της για 945 θέσεις γιατρών ΕΣΥ στα Νοσοκομεία το 2019 και για άλλες 3.000 νέες θέσεις στο ΕΣΥ τα έτη 2020, 2021, 2022;

2. Θα ρυθμίσει το θέμα των Επικουρικών Γιατρών που αμείβονται από προγράμματα ΕΣΠΑ και από έσοδα των Νοσοκομείων και των γιατρών ΕΣΥ στα ΤΕΠ που έχουν ολοκληρωθεί και δεν προχωρεί ο διορισμός τους;»

18/04/2019

Από τη συνάντηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με τον Διοικητή και την Υποδιοικήτρια της 5ης ΥΠΕ. Συζητήθηκαν οι υπηρεσίες υγείας της περιφέρειας και θέματα δημόσιας υγείας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

POLITICAL PARTIES-14

Εξοικονόμηση δαπανών από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

http://www.trikalaenimerosi.gr/blog/trikala/eksoikonomisi-dapanon-apo-to-geniko-nosokomeio-trikalon

Εξοικονόμηση δαπανών από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

Σε εξοικονόμηση δαπανών προχωρά η διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων. Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Δημήτρη Παρθένη «πριν από δεκατρείς μήνες, η τεχνική εταιρία που κάλυπτε την τεχνική υποστήριξη του Νοσοκομείου Τρικάλων, αποχώρησε από το έργο της αφότου η Διοίκηση του Νοσοκομείου, δεν συμβιβάστηκε στην επιτακτική και αδικαιολόγητη αξίωσή της να πληρωθεί άμεσα παλαιές οφειλές, συνολικού ποσού περίπου 1.100.000 ευρώ.
Τα προηγούμενα χρόνια η τεχνική εταιρία είχε αναλάβει το έργο της τεχνικής υποστήριξης του Νοσοκομείου, ενώ η υφιστάμενη τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου, ουσιαστικά είχε περιοριστεί αν όχι ακυρωθεί.
Μετά την απομάκρυνση της εταιρίας τεχνικής υποστήριξης, δεν ήταν λίγες οι φορές που ασκήθηκε κριτική στην Διοίκηση, ότι η συγκεκριμένη ενέργεια ήταν πρόχειρη και χωρίς προετοιμασία, για ορισμένους δε «κατά τα λοιπά προοδευτικούς» συνδικαλιστές εργαζόμενους, θεωρήθηκε  «βιαστική».
Να σημειωθεί πως μετά την απομάκρυνση της τεχνικής εταιρίας, η εξοικονόμηση πόρων του Γ.Ν. Τρικάλων υπολογίζεται, στις 100.000 ευρώ ετησίως.
Εν τω μεταξύ, στον χρόνο που πέρασε μια σειρά τεχνικών αδυναμιών, μια σειρά Χρονιζουσών βλαβών, είτε αποκαταστάθηκαν, είτε δρομολογήθηκε η αποκατάστασή τους. Ενδεικτική είναι η επισκευή διαρροής οξυγόνου στις 19-8-2017 καθώς και η πρόσφατη, στις 3-12-2017 οπότε γίνανε και επιπλέον πρόσθετες επισκευές διαρροών οξυγόνου στο Γ.Ν. Τρικάλων.

Οι επισκευές αυτές σε σύντομο χρονικό διάστημα(3ο τρίμηνο του 2017 συγκριτικά με το 3οτρίμηνο του 2016), οδήγησαν σε μια σημαντική εξοικονόμηση πόρων, καθώς η δαπάνη μειώθηκε κατά 3.489,14 ευρώ.
Το συνολικό ποσό, λοιπόν, που θα εξοικονομείται με τις πρόσθετες επισκευές των διαρροών, αναμένεται ότι θα είναι της τάξεως των 20.000 ευρώ κατά έτος.
Τα προβλήματα αυτά ήταν χρόνια, οι βλάβες αυτές ήταν χρόνιες. Η επισκευή αυτών των βλαβών, απαιτούσε τον συντονισμό δράσης πολλών τεχνικών του Νοσοκομείου, υδραυλικών αερίων, υδραυλικών –θερμοϋδραυλικών και μάλιστα σε ένα περιβάλλον σωληνώσεων παροχής οξυγόνου, που δεν προβλέπεται η απομόνωση κατά πτέρυγα της παροχής οξυγόνου. Αλλά αντίθετα, απαιτεί κάθε φορά την εγκατάσταση ενός προσωρινού παράλληλου συστήματος τροφοδότησης, για να μην διαταραχτεί η λειτουργία του Νοσοκομείου. Αυτά σε ότι αφορά τον σχεδιασμό του νέου κτηρίου του Γ.Ν. Τρικάλων…
Συγχαρητήρια λοιπόν, στους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας του Γ.Ν. Τρικάλων από την Διοίκηση, για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν στη λειτουργία του Νοσοκομείου».

Advertisement
Αρέσει σε %d bloggers: