Τοπικά Θέματα

Ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρ. Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από το Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλο και στελέχη της Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν μονάδες υγειάς του Νόμου. Συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Τρικάλων συναντήθηκαν με τον Διοικητή κ. Γρηγορίου και ακολούθησε ομιλία και συζήτηση στο αμφιθέατρο με τους εργαζόμενους.
Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στην ΤΟΜΥ Τρικάλων, στο Κεντρο Υγείας Καλαμπάκας ενώ ακολούθησε συνάντηση με το Δήμαρχο Μετεώρων κ. Αλέκο.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Από το Νοσοκομείο Τρικάλων, ξεκίνησε τη διήμερη περιοδεία σε Τρίκαλα και Λάρισα, ο πρώην Υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός. Τον υποδέχθηκε ο Διοικητής του ΓΝΤ Κων/νος Γρηγορίου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του. Ακολούθως,ο πρώην υπουργός υγείας, μίλησε στο προσωπικό του Νοσοκομείου, τονίζοντας ότι τόσο η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το Υπουργείο Υγείας με τον ίδιο επικεφαλής, δώσανε όλες τους τις δυνάμεις, για να μην καταρρεύσει το ΕΣΥ. Τόνισε, ότι ήταν μια πολύ δύσκολη μάχη, που όμως, παρά τα εμπόδια, τα προβλήματα τις πιθανές αστοχίες και τις ανοιχτές πληγές που άφησε πίσω της η κρίση, επιτελέστηκε σημαντικό και πρωτοποριακό έργο. Ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση.88241871_2589194961350475_2471491990785622016_n

 

Σημαντική και με μεγάλο ενδιαφέρον ήταν η ημερίδα,για τις προοπτικές ανάπτυξης της φέτας ως εθνικού προϊόντος, που διοργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2-11 2019, στο Gallery Art Hotel και συγκέντρωσε πλήθος ανθρώπων (το αξιοσημείωτο, ήταν η παρουσία πολλών νέων) του αγροκτηνοτροφικού και εμπορικού κόσμου, εκπροσώπων Γαλακτοβιομηχανιών, Τυροκομείων και Κτηνοτρόφων.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σ. Παπαδόπουλος: Να καλυφθούν άμεσα τα εκρηκτικά κενά σε υποστελεχωμένα νοσοκομεία

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Παπαδόπουλου σχετικά με άμεση κάλυψη κενών σε υποστελεχωμένα νοσοκομεία

Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την άμεση κάλυψη κενών σε υποστελεχωμένα νοσοκομεία κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος.

Ειδικότερα, ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό αν θα επιταχύνει τη διαδικασία των κρίσεων στις προκηρύξεις θέσεων για τα Αυτοτελή ΤΕΠ και τα Κέντρα Υγείας που είχε κάνει το υπουργείο Υγείας της προηγούμενης κυβέρνησης και θα υλοποιήσει τον σχεδιασμό της για 945 θέσεις γιατρών ΕΣΥ στα νοσοκομεία το 2019 και για άλλες 3.000 νέες θέσεις στο ΕΣΥ τα έτη 2020, 2021, 2022;

Παράλληλα, ρωτά αν θα ρυθμίσει το θέμα των επικουρικών γιατρών που αμείβονται από προγράμματα ΕΣΠΑ και από έσοδα των νοσοκομείων και των γιατρών ΕΣΥ στα ΤΕΠ που έχουν ολοκληρωθεί και δεν προχωρεί ο διορισμός τους.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Γνωρίζετε το πρόβλημα της υποστελέχωσης πολλών Νοσοκομείων της περιφέρειας ή Τμημάτων τους και σχεδόν όλων των Κέντρων Υγείας της χώρας και των Περιφερειακών Ιατρείων.

H Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων κλείνει για 12 ημέρες κάθε μήνα. Αιτία η αποχώρηση 2 Επικουρικών Παιδιάτρων και οι καθυστερήσεις στην προκήρυξη και  αποπεράτωση των κρίσεων για κάλυψη 2 θέσεων Επιμελητών Β στη Παιδιατρική Κλινική του ΓΝΤ, καθώς και 2 θέσεων Παιδιάτρων στα Κέντρα Υγείας Πύλης και Φαρκαδόνας. Παρόμοια εκρηκτικά προβλήματα υπάρχουν, αυτό το χρονικό διάστημα σε πολλά Νοσοκομεία.

Στο Νοσοκομείο Τρικάλων χρειάζεται να καλυφθεί και η υποστελέχωση της Β’ Παθολογικής Κλινικής, της Ουρολογικής, της ΜΕΘ, της Οφθαλμολογικής, της Γυναικολογικής- Μαιευτικής Κλινικής και να λειτουργήσουν: η ΩΡΛ Κλινική και το Αυτοτελές Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε επιδιώξει την στήριξη του υποστελεχωμένου ΕΣΥ με τη πρόσληψη 2.300 μόνιμων γιατρών ΕΣΥ και 3.300 επικουρικών γιατρών 2ετούς και 3ετούς θητείας. Πέραν τούτων: προκήρυξε 528 θέσεις γιατρών ΕΣΥ για τη κάλυψη Αυτοτελών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, 454 θέσεις για τα Κέντρα Υγείας, ενέκρινε ΠΥΣ για τη προκήρυξη 945 θέσεων γιατρών ΕΣΥ το 2019 και σχεδίασε άλλες 3.000 νέες θέσεις γιατρών ΕΣΥ τα έτη 2020, 2021, 2022.

Ερωτάται ο κ. υπουργός

1. Θα επιταχύνει τη διαδικασία των κρίσεων στις προκηρύξεις θέσεων για τα Αυτοτελή ΤΕΠ και τα Κέντρα Υγείας που είχε κάνει το Υπουργείο Υγείας της προηγούμενης Κυβέρνησης και θα υλοποιήσει τον σχεδιασμό της για 945 θέσεις γιατρών ΕΣΥ στα Νοσοκομεία το 2019 και για άλλες 3.000 νέες θέσεις στο ΕΣΥ τα έτη 2020, 2021, 2022;

2. Θα ρυθμίσει το θέμα των Επικουρικών Γιατρών που αμείβονται από προγράμματα ΕΣΠΑ και από έσοδα των Νοσοκομείων και των γιατρών ΕΣΥ στα ΤΕΠ που έχουν ολοκληρωθεί και δεν προχωρεί ο διορισμός τους;»

Έφτασαν στα Τρίκαλα οι πρώτοι 119 φοιτητές του Τμήματος Διαιτολογίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών του νεοσύστατου Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Την εκδήλωση συντόνισε ο  Πρόεδρος του Τμήματος κ. Θανάσης Τζιαμούρτας ενώ σύντομο χαιρετισμό και αναφορά στην εικόνα και λειτουργία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έκανε  ο Κοσμήτορας της Σχολής κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου. Ο κ. Τζιαμούρτας αφού καλωσόρισε τους πρωτοετείς φοιτητές ανέλυσε το πρόγραμμα σπουδών, αναφέρθηκε στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Τμήματος και ανέδειξε το όραμα και τους στόχους του Τμήματος.

Όπως είπε «Στόχος μας είναι η καλύτερη δυνατή εκπαίδευση των φοιτητών και όραμα μας η καταξίωση του Τμήματος ως το καλύτερο στην Ελλάδα και ένα από τα σημεία αναφοράς στην Ευρώπη όσον αφορά την εκπαιδευτική διαδικασία παροχής γνώσης και παραγωγής έρευνας σε θέματα διαιτολογίας και διατροφολογίας». Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο  Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος καλωσόρισε τους φοιτητές και ανέφερε πως ο Δήμος θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες του τμήματος για την εύρυθμη λειτουργία του και θα είναι έμπρακτη η στήριξη προς αυτό έτσι ώστε να υλοποιήσει τους στόχους του.

Στο Τμήμα θα φοιτήσουν 119 φοιτητές ενώ υποστηρίζεται διοικητικά από τρία άτομα ενώ μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού έτους πιστεύεται ότι θα στελεχωθεί με 7 μέλη ΔΕΠ. Το Τμήμα στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας ενώ για φέτος μέρος των διδακτικών αναγκών θα καλύπτονται και από τις υποδομές του Ε.Κ.Φ.Ε. Τρικάλων.

 

Επίσκεψη κλιμακίου των υποψηφίων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Φαρκαδόνα την Τετάρτη 12/6/19

 

 

 

Παρουσίαση των Υποψηφίων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Τρικάλων
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ64225599_2359369710999669_5496912175798681600_o

 

09.06.19 Εκδήλωση μνήμης για τη Μάχη της Πόρτας στην Πύλη Τρικάλων

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

 

 

8.6.19 Συνέντευξη Τύπου των Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Τρικάλων στην Καλαμπάκα με θέμα τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου στο Νομό Τρικάλων και το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών

62609933_2355191184750855_6279140146918981632_o-1

07.06.19 Υπογραφή από τον Υφυπουργό Αθλητισμού για το νέο ταρτάν στο γήπεδο των Τρικάλων

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, παρουσία των Βουλευτών Τρικάλων Παναγιώτας Δριτσέλη, Χρήστου Σιμορέλη και Σάκη Παπαδόπουλου για το έργο: «Επισκευή του υφιστάμενου συνθετικού τάπητα στο Δημοτικό Στάδιο του Δήμου Τρικκαίων, Νομού Τρικάλων», ένα έργο ύψους 330.000 ευρώ.

Μετά την υπογραφή ο Δήμος Τρικκαίων θα δημοπρατήσει άμεσα το έργο για την τοποθέτηση νέου ταρτάν μιας και το παλιό έχει φτάσει στα όρια του και έχει καταστραφεί σε αρκετά σημεία του με αποτέλεσμα να είναι προβληματική η διεξαγωγή αγώνων.

62250433_2214525612191443_1159182978513895424_n

 

19/5/2019 Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

 

H Ελλάδα που ζωγραφίζει, που δημιουργεί, που μας κάνει περήφανους και αισιόδοξους για το μέλλον αυτής της πανέμορφης ιστορικής χώρας.
Θαυμάσια η απόφαση της διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ. να κάνει γραμματόσημο και να βραβεύσει σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση τα παιδιά του 13ου Δημοτικού Σχολείου του Ριζαρειού, που πήραν το 1ο Παγκόσμιο Βραβείο Ζωγραφικής από την UNESCO για τη ζωγραφική υποδοχής των προσφύγων στην Ελλάδα, για τους μαθητές, τους δασκάλους, τους γονείς τους που αφομοίωσαν το «Αγαπάτε αλλήλους ως εαυτόν», για τα παιδιά που διδάχθηκαν την ανθρωπιά από τα μικρά τους χρόνια.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της υπέροχης εκδήλωσης στο Γιώργο Ζιώγα, στη Διεύθυνση και τους δασκάλους του 13ου Δημ. Σχολείου, στον Γιάννη Μπέη και την ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου

 

 

Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας τη Δευτέρα 6/5/19, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή κ. Βαρελά, τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Αντωνίου, παρουσία και Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολούθησε ομιλία στο αμφιθέατρο στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου. Επίσης ο Υπουργός ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση «Με την Αριστερά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για την Ισότητα και την Υγεία» που έλαβε χώρα το απόγευμα στο Παυσίλυπο.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

«Οι νεότερες εξελίξεις στην Πολλαπλή Σκλήρυνση». Μία πολύ σημαντική ημερίδα που αφορά την πραγματικότητα για τους ασθενείς τόσο οικονομικά αλλά όσο και κοινωνικά.
/www.trikalafocus.gr/trikala/εκδήλωση-για-τη-σκλήρυνση-κατά-πλάκας/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

56910228_167442750917043_7259420626404769792_n

 

13/04/2019

Συζήτηση με τα μέλη της τοπικής οργάνωσης Πύλης, παρουσία της υποψήφιας Ευρωβουλευτή Άννας Παπαδημητρίου-Τσάτσου

 

13/04/2019

Επίσκεψη στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων, παρουσία των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ του Νομού και της υποψήφιας Ευρωβουλευτή Άννας Παπαδημητρίου-Τσάτσου

 

08/04/2019

Εγκαίνια του νέου κτηρίου του ΟΚΑΝΑ, παρουσία του Ευρωβουλευτή κ. Παπαδημούλη Δημήτρη και του Αν. Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Βαρδαρού Σταμάτη.
Παρόντες και οι Βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Καφετζόπουλος Ευάγγελος και ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορας Αντωνίου.
Ο Διοικητής κ. Παρθένης ξενάγησε τους καλεσμένους στα νεοσύστατα τμήματα του Νοσοκομείου.

 

Μία εκδήλωση-τιμή,(και κίνητρο) σε όλους/ες που δώσανε δεκάδες μονάδες αίμα, διοργάνωσε το Νοσοκομείο Τρικάλων, με το τμήμα Αιμοδοσίας.Συγχαρητήρια

56649275_165876511073667_4720997561790365696_n

 

Από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών προοδευτικών δυνάμεων στην πόλη, τα τελευταία χρόνια. H αίθουσα του Φρουρίου γέμισε ασφυκτικά το βράδυ της Κυριακής στην εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος, ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Σε αυτή μίλησαν η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μαριλίζα Ξενογιαννακολοπούλου, ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης και οι πρώην υπουργοί και υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιάννης Μουζάλας και Θεοδόσης Πελεγκρίνης.

Ισχυρή Προοδευτική Συμμαχία, στα Τρίκαλα

20190407_201247-large

Από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών προοδευτικών δυνάμεων στην πόλη, τα τελευταία χρόνια.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr  η αίθουσα του Φρουρίου γέμισε ασφυκτικά το βράδυ της Κυριακής στην εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος, ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Σε αυτή μίλησαν η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μαριλίζα Ξενογιαννακολοπούλου, ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης και οι πρώην υπουργοί και υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιάννης Μουζάλας και Θεοδόσης Πελεγκρίνης.Στα αξιοσημείωτα η παρουσία προσωπικοτήτων από το χώρο του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, του πρώην δημάρχου Χρήστου Λάππα και των πρώην αντιδημάρχων Θόδωρου Σπανού και Σάκη Ξάφου.Οι ομιλητές στάθηκαν στην ανάγκη συγκρότησης ισχυρής προοδευτικής πλειοψηφίας που θα ανακόψει τις δυνάμεις της ακροδεξιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη, ταυτίζοντας μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη με ακραίους πολιτικούς της Γερμανίας.Τόνισαν ότι είναι κρίσιμες αυτές οι εκλογές καθώς στήνονται κάλπες για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2015, με διαφορετικές συνθήκες, χωρίς μνημόνια και προοπτική ανάπτυξης της χώρας πια. Σημείωσαν δε με έμφαση πως η νίκη στις ευρωεκλογές (για νίκη μίλησαν όλοι) θα δώσει ένα μήνυμα και ενόψει των εθνικών εκλογών (τις οποίες προσδιόρισαν για το φθινόπωρο).

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

«Η Δωρεά Οργάνων αποτελεί Γέφυρα Ζωής». Αυτό ήταν το μήνυμα της εκδήλωσης που Πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων. Ήταν μια εκδήλωση μεγάλου κοινωνικού και ανθρώπινου ενδιαφέροντος, στην οποία μίλησε ο ιατρός – ψυχίατρος Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και εξειδικευμένοι ιατροί από το Νοσοκομείο Τρικάλων.

 

Το Κ.Δ.Α.Π. – Α.μ.Ε.Α. «Ήφαιστος» στη Μπάρα επισκέφθηκε την 5/4/19 ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σάκης Παπαδόπουλος. Στη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους του Κέντρου τονίστηκε η υψηλή σημασία των προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης των ΑμΕΑ, και συζητήθηκε το αίτημα των εργαζομένων για μονιμοποίηση τους σε οργανικές θέσεις. Τέλος, κανονίστηκε συνάντηση με την Υπουργό Διοικ. Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για την Κυριακή 7/4/19, κατά την επικείμενη επίσκεψή της στα Τρίκαλα

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Επίσκεψη – συζήτηση στα Σερβωτά των Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σάκη Παπαδόπουλου και Χρήστου Σιμορελη, με τη συμμετοχή του Μιχάλη Σπουρδαλάκη, υποψήφιου Ευρωβουλευτή με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Κοσμήτορα στο ΕΚΠΑ για αγροτικά ζητήματα και τις Ευρωεκλογές. Παρούσα στη συζήτηση και η κ. Βάλια Αρανίτου, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθύντρια του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

 

 

Από την παρέλαση των Τρικάλων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Στη Φαρκαδόνα για την Εθνική Επέτειο της Επανάστασης του 1821

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Σάββατο 23-3-2019 επίσκεψη στο Ζάρκο. Συζήτηση με τους βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ και τον δημοσιογράφο και υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη για τα αγροτικά θέματα κ την ευρωπαϊκή πολιτική

 

Στο 1ο Σχολείο Αγωγής Υγείας που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) με το Δήμο Φαρκαδόνας

Άκρως επιτυχημένη η εκδήλωση «Σχολείο Αγωγής Υγείας» που πραγματοποιήθηκε στη Φαρκαδόνα 24/03/2019

Αρκετά υπήρξαν τα μηνύματα που κατάφεραν να μεταδοθούν μέσω της εκδήλωσης «Σχολείο Αγωγής Υγείας» που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α), σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ) και τελούσε υπό την αιγίδα της 5ης ΥΠΕ, του κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας και του Κ.Υ. Φαρκαδόνας.

Η εκδήλωση διεξήχθη στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας

«Το Σχολείο Αγωγής Υγείας» είναι μία δράση της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. που ξεκίνησε το 2016 και θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια καθώς υπάρχει μεγάλη ανάγκη για σωστή ενημέρωση των ασθενών.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο κ. Δημήτριος Κούβελας, Καθηγητής και Διευθυντής Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ και η κα Βιολέτα Ροκά, Συντονίστρια Διευθύντρια Κ.Υ Φαρκαδόνας

Και οι δυο γιατροί μέσω των ομιλιών και των τοποθετήσεών τους μετέφεραν το μήνυμα ότι O πολίτης θα πρέπει να αντιλαμβάνεται και να προστατεύει την ποιότητα της υγείας του, προάγοντας την πρόληψη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν τα δικαιώματα των ασθενών γενικώς και των ρευματοπαθών ειδικότερα, καθώς και τα νέα δεδομένα που δημιουργεί σήμερα η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και οι γενικοί ιατροί, ενώ αναλύθηκε ποια είναι η σχέση του πολίτη με τον ιατρό και το σύστημα υγείας. Παρουσιάστηκαν επίσης όλες οι θεραπευτικές επιλογές των Ρευματικών Νοσημάτων, η αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων ενεργειών και η σημασία της κίτρινης κάρτας.

Όπως επεσήμανε στη διάρκεια της ομιλία του ο κ. Κούβελας σημαντικό ρόλο, στην σωστή διάγνωση της νόσου παίζουν ο τρόπος εξέτασης, οι πληροφορίες του ιστορικού, οι εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις και οτιδήποτε αποτελεί εργαλείο διαγνωστικό στα χέρια του ιατρού. Ο ασθενής οφείλει να σέβεται την άποψη του θεράποντα, να μην απαιτεί και αποφεύγει εξετάσεις, γεγονός που μπορεί να αποβεί ακόμα και επικίνδυνο στην εξέλιξη της νόσου!

Ο καθηγητής επιπλέον στάθηκε στη σχέση ιατρού – ασθενούς, που είναι από τις σημαντικότερες σχέσεις που μπορεί να αναπτύξει ο άνθρωπος. Η αλληλοεπίδραση του ασθενούς τόνισε με τον θεράποντα ιατρό έχει αποδειχθεί ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχημένη έκβαση του θεραπευτικού αποτελέσματος και αποδίδει επιτυχία και εντυπωσιακή μακροβιότητα ακόμα και στα πλέον περίπλοκα περιστατικά.

Στην επικοινωνία αλλά και στο ρόλο που διαδραματίζει ένας γιατρός στη διάγνωση, στη θεραπεία και στην εξέλιξη της ασθένειας επικεντρώθηκε η κα Βιολέτα Ροκκά, γενικός γιατρός του ΚΥΦ.

Ο αποτελεσματικός έλεγχος της νόσου μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου ανεπιθύμητων εκβάσεων ανέφερε μεταξύ των άλλων η συντονίστρια του ΚΥΦ.

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός αναγνωρισμένος από το κράτος. Ιδρύθηκε το 1978 στην Αθήνα και αριθμεί περισσότερα από 1.400 μέλη, τα οποία είναι κυρίως άτομα που νοσούν από Ρευματικά Αυτοάνοσα Νοσήματα, Ρευματολόγοι και ιατροί που ενδιαφέρονται για τις ρευματικές παθήσεις και άτομα που ενδιαφέρονται να συμπαρασταθούν σε εκείνους που πάσχουν από ρευματικά αυτοάνοσα νοσήματα. Όλα τα μέλη εργάζονται εθελοντικά.

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα εκπροσωπεί την Ελλάδα ως οργάνωση κοινωνικού χαρακτήρα στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση EULAR (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Aντιρευματικού Αγώνα), PARE (Ευρωπαϊκό Σύλλογο Νοσούντων από ρευματικά νοσήματα). Είναι, επίσης, μέλος των ΟΗΕ, PAIN ALLIANCE EUROPE, LUPUS EUROPE (Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ενημέρωση για τον Σ.Ε.Λ.) και του EURORDIS.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης, ο Βουλευτής του Σύριζα κ. Σάκης Παπαδόπουλος, ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Νέστορας Αντωνίου, ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Ντίνος Μπάρδας, ο υποψήφιος περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στέλιος Λάσκος, οι αντιδήμαρχοι Φαρκαδόνας κ.κ. Ηλίας Καραμάνος, Κώστας Κοσμάς, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του δήμου Τρικαίων κ. Μιχάλης Λάπας, ο κ. Γιώργος Καπέλος μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Τρικάλων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων νομού Τρικάλων κ. Θανάσης Μπαγιώτης, η πρόεδρος του Συλλόγου αναπήρων Τρικάλων “Αρωγή” κα Ελένη Καϊμά, οι εθελόντριες του Συλλόγου “Φλόγα” κ.κ. Χρύσα Κούζα και Έφη Κολώνα, η υποψήφια δήμαρχος Φαρκαδόνας κα Δέσποινα Μπότη, το μέλος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Στάμος, Ιατροί και νοσελευτικό προσωπικό του ΚΥΦ κ.ά.

Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί θερμά όλους όσους στήριξαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και ιδιατέρως την πρόεδρο του Συλλόγου αναπήρων Τρικάλων “Αρωγή” κα Ελένη Καϊμά και τα μέλη για την τιμή να παρευρεθούν στην εκδήλωση και την όλη στήριξη.

Επίσκεψη Παπαδόπουλου στην 1η ΤΟ.Μ.Υ. Τρικάλων

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Επίσκεψη στη νέα Μονάδα Υγείας που λειτουργεί στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ πραγματοποίησε χθες ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος. Το βουλευτή συνόδευαν ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Τρικάλων Γιώργος Καπέλος και μέλη του τμήματος Υγείας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Ενημερώθηκε λεπτομερώς για τη λειτουργία της νέας Μονάδας από την ιατρό-συντονίστρια αυτής Δήμητρα Νάτσινα και απένειμε τα εύσημα σε όσους εργάζονται «για να παρέχουν υψηλές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες».

Η 1η ΤΟ.Μ.Υ. Τρικάλων βρίσκεται επί της οδού Ομήρου 13, ένα τετράγωνο μετά το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων, στο ισόγειο του παλιού ΙΚΑ
και λειτουργεί 08:00 – 15:00.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Δέσμευση για μείωση του κόστους του νερού στην αγροτική γη της Θεσσαλίας”.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ολοκληρώθηκε η διευρυμένη σύσκεψη των βουλευτών Θεσσαλίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, σε σχέση με την τιμολόγηση του νερού και το κόστος άρδευσης στην αγροτική παραγωγική γη της Θεσσαλίας. Η σύσκεψη κρίθηκε επιβεβλημένη, για να αποσαφηνιστεί η στοχοθεσία της κυβέρνησης στο θέμα αυτό, να οριοθετηθούν οι αρμοδιότητες και να προχωρήσει η εφαρμογή των μέτρων της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας, σε σχέση με την αειφορική διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε ότι η τιμολόγηση του κόστους του νερού που χρησιμοποιείται για την αγροτική παραγωγή θα πρέπει να υπολογιστεί, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την βιωσιμότητα της αγροτικής οικονομίας. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι στα πλαίσια διυπουργικής συνεργασίας και συντονισμού, με τους φορείς διαχείρισης του νερού (ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ), αλλά και με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια μείωσης του κόστους. Η προσπάθεια αυτή βασίζεται σε δύο βασικούς άξονες:

  1. Στη δέσμευση για μείωση του περιβαλλοντικού συντελεστή για το κόστος χρήσης του νερού.
  1. Στην αύξηση των διαθεσίμων υδάτινων πόρων, μέσα από σημαντικά έργα εξοικονόμησης και μεταφοράς νερού.

Όπως δεσμεύτηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός, η διαδικασία αυτή αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο και υπογράμμισε ότι μέχρι τότε δεν πρόκειται να προκύψει καμία αλλαγή στο αγροτικό τιμολόγιο του νερού. Στόχος μετά τον Ιούνιο είναι ο αγρότης της Θεσσαλίας να πληρώνει μειωμένο κόστος για το νερό της καλλιέργειάς του, βλέποντας ταυτόχρονα ότι τα χρήματά που πληρώνει πιάνουν τόπο σε ανταποδοτικά οφέλη για την βελτίωση των υποδομών άρδευσης και ύδρευσης, αλλά και για την διατήρηση της παραγωγικής βιωσιμότητας του θεσσαλικού κάμπου.

Ενημέρωση στα Τρίκαλα για τον ρόλο των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων

Μια πολύ σημαντική ενημερωτική εκδήλωση, που προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών Τρικαλινών πολιτών,για τον ρόλο των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων της ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην αίθουσα εκδηλώσεων του μουσείου Τσιτσάνη, με πρωτοβουλία της ΕΤΕΠ, της Συνεταιριστικής τράπεζας Θεσσαλίας και του Δήμου Τρικκαίων.

Ουσιαστικά αυτή η ενημερωτική ημερίδα έχει ως στόχο τη διεύρυνση των γνώσεων για τις δραστηριότητες της ΕΤΕΠ και τα χρηματοδοτικά «εργαλεία» που ήδη χρησιμοποιούνται σε έργα, στην Ελλάδα και στην περιοχή των Τρικάλων.

Τα σημαντικά θέματα που αναπτύχθηκαν από τους ομιλητές ήταν τα ακόλουθα:

Γιάννης Καλτσάς, Διευθυντής της Διεύθυνσης για τις Δραστηριότητες της ΕΤΕπ σε Ελλάδα και Κύπρο.:Η ΕΤΕπ στην Ελλάδα –  Χρηματοδοτικά εργαλεία – Συνεργασία με ΕΤΕπ

Αναστάσιος Λάππαs, πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας:Εγγυοδοσία μικρών επιχειρήσεων

Σάκης Παπαδόπουλος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, μέλος Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής : Αναπτυξιακός νόμος

Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων: Η ΕΤΕπ φέρνει τον Φιλόδημο στους Δήμους: 20.40-20.50: Αναπτυξιακές ευκαιρίες για το μέλλον – Ομιλητής: Γιάννης Καλτσάς, Διευθυντής της Διεύθυνσης για τις Δραστηριότητες της ΕΤΕπ σε Ελλάδα και Κύπρο.

Στο τέλος των τοποθετήσεων ακολούθησαν ερωτήσεις  και συζήτηση.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Το πρώτο πόρισμα της πενταμελούς επιτροπής που είχε συσταθεί από το ΥΠΕΝ με αντικείμενο τη σύνταξη έκθεσης που θα αφορά τη βιώσιμη λειτουργία της Κρατικής Βιομηχανίας Ξύλου της Καλαμπάκας απασχόλησε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Σ. Φάμελλου και του υφυπουργού Γ. Δημαρά.

52784529_2286016425001665_6949776745906044928_n

 

 

Ο Παπαδόπουλος για την επόμενη μέρα της Ελληνικής Οικονομίας

Αναμφισβήτητα η Ελλάδα αλλάζει σελίδα. Τα δεδομένα  αντανακλούν το πέρασμα σε μια νέα περίοδο στην οποία η χώρα χειραφετείται από την ασφυκτική κηδεμονία των δανειστών της και από τις καταστροφικές εμμονές τους στο σενάριο της εσωτερικής υποτίμησης.

Στη νέα εποχή,  το κεντρικό ζήτημα είναι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από τη βαθιά ύφεση, η ταχύρρυθμη  ανάπτυξη της χώρας, η μείωση της ανεργίας με σταθερή απασχόληση, η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού. Κρίσιμες  συνιστώσες της μετάβασης στη νέα ενάρετη εποχή είναι οι επενδύσεις στην Ελλάδα, ξένες και ελληνικές, δημόσιες και ιδιωτικές, είναι  τα χρηματοδοτικά εργαλεία της αποδοτικής  απασχόλησης και της ανάπτυξης, που πρέπει να είναι και δίκαιη – και βιώσιμη – και  ταχύρρυθμη και ευφυής.

Πολύτιμος συντελεστής  της ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας και της σωστής ανάπτυξης,  είναι η Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων με υπεύθυνο για την Ελλάδα και την Κύπρο τον δικό μας Γιάννη Καλτσά. Με τον Γιάννη ενεργοποιήσαμε μια σταθερή συνεργασία : για χρηματοδοτήσεις της ΕΤΕπ στο χώρο της υγείας π.χ. για Κέντρο Μεταμοσχεύσεων Μυελού Οστών και Γονιδιακής Θεραπείας, για ενίσχυση των Δομών Υγείας στα Νησιά που υποδέχονται πρόσφυγες, για κτιριακή εξοικονόμηση ενέργειας…   αλλά και για στήριξη δράσεων στη περιοχή μας, όπως η ολοκλήρωση της Ε-65 και πολλών άλλων  που αναλύονται στις εισηγήσεις του Δημάρχου και του Προέδρου της Συνεταιριστικής Τράπεζας. Σημαντική είναι και η στήριξη επενδύσεων που προσφέρουν :  το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, τα Διαρθρωτικά Ταμεία της ΕΕ, το Πράσινο Ταμείο,  το ΕΣΠΑ, το ΠΔΕ,  ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος που κλήθηκα να παρουσιάσω, το τραπεζικό σύστημα, τα εξειδικευμένα Ταμεία προς τη νεανική και νεοφυή επιχειρηματικότητα, όπως :  το Ταμείο ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ, το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας – Καινοτομίας για υποστήριξη νέων ταλαντούχων επιστημόνων , το Ταμείο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, το EQUIFUND για νεοφυείς επιχειρήσεις, το ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ – ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, τα Κέντρα Στήριξης των ΚΟΙΝΣΕΠ και των ΚΟΙΣΠΕ.

Πριν την αναφορά μου στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, ως βασικό εργαλείο προς τον επιδιωκόμενο στόχο της προώθησης βιώσιμου – ανταγωνιστικού και κοινωνικά δίκαιου μοντέλου ανάπτυξης, θεωρώ υποχρέωσή μου να ενημερώσω ότι η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής συζητά την Πέμπτη για το νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ιnvest-ΕU, το οποίο φιλοδοξεί να συγκεντρώσει τα 14 χρηματοδοτικά προγράμματα και επενδυτικά εργαλεία της ΕΕ και να επεκτείνει το Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη του Ταμείου Γιούνκερ. Το Πρόγραμμα θα αποτελείται από το Ταμείο Invest – EU, από τον Κόμβο Επενδυτικών Συμβουλών και απο την Ευρωπαϊκή  Πύλη Επενδυτικών Έργων   Invest – EU, και θα μας το αναλύσει ο Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της ΕΕ  κ. ΠΙΕΡ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ, ο οποίος θα παρουσιάσει  την επιδίωξη της ΚΟΜΙΣΙΟΝ να δοθεί πολύ μεγαλύτερη ώθηση στις επενδύσεις, στη καινοτομία, στη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας στην Ενωμένη Ευρώπη του Αύριο.

Ο νέος  Αναπτυξιακός Νόμος 4399 / 2016 , που εγκρίναμε στη Βουλή τον Ιούνιο του 2016 ( αφού συζητήσαμε εκτενώς στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το τι αλλάζει σε φιλοσοφία και στοχεύσεις ), επιδιώκει τη δημιουργία καινοτομικών, εξωστρεφών, βιώσιμων και δυναμικών επιχειρήσεων, την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας, τη συγκράτηση και επιστροφή των νέων επιστημόνων – συνολικά την αξιοποίηση όλου του εκπαιδευμένου και καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού, τις συνεργασίες – klasters – νέους  συνεταιρισμούς – ομάδες παραγωγών , για να συμβάλλουν στο ολιστικό στρατηγικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης,  δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης.

Δημιουργήθηκαν  8 διαφορετικά καθεστώτα ενίσχυσης επενδύσεων τα οποία ανταποκρίνονται στοχευμένα στις ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων, εισάγοντας ενδιαφέρουσες καινοτομίες και ταυτόχρονο εξορθολογισμό των διαδικασιών εφαρμογής και υλοποίησης του αναπτυξιακού νόμου : όλες οι διαδικασίες αξιολόγησης, ελέγχου, πιστοποίησης και ολοκλήρωσης των επενδύσεων γίνονται πλέον αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων.

Ο 1ος Κύκλος καθεστώτων ενίσχυσης έχει πλέον ολοκληρωθεί, με τα 3 βασικά καθεστώτα που προσέλκυσαν μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον : « Γενική Επιχειρηματικότητα», « Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού», « Νέες Ανεξάρτητες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις». Παράλληλα, ολοκληρώνεται ο 2ος Κύκλος, έχει ήδη προκηρυχθεί το πιο εξειδικευμένο καθεστώς « Συνέργειες και Δικτυώσεις, ετοιμάζεται η ενεργοποίηση και του καθεστώτος  « Ενισχύσεις Καινοτομικού Χαρακτήρα».

Ο αναπτυξιακός νόμος φέρνει επενδύσεις σε κάθε γωνιά της χώρας προκαλώντας σημαντικό επεδυτικό ενδιαφέρον, καθώς συνδυάζει  την εξωστρέφεια με την συνεργασία, την απασχόληση με την καινοτομία, τη διαφάνεια με την προστασία των  δημόσιων πόρων, χρησιμοποιώντας   στοχευμένες ενισχύσεις κι όχι με τη λογική « μοιράζουμε χρήμα».

Η πλειοψηφία των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί  εστιάζεται στους κλάδους της βιομηχανίας και της αγροδιατροφής. Πολύ σημαντική είναι η συμμετοχή των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Οι πιο πολλές νέες θέσεις εργασίας προκύπτουν από επενδύσεις που έχουν κίνητρο την ενίσχυση της φορολογικής απαλλαγής, καθώς ο αναπτυξιακός νόμος απομακρύνει τη προβληματική λογική των επιχορηγήσεων. Από τη στιγμή που κάποιος κάνει αίτημα για υπαγωγή στον νόμο, μπορεί άμεσα να αρχίσει να υλοποιεί το επενδυτικό σχέδιό του. Έχει γίνει νομοθετική ρύθμιση εκταμίευσης του 25% της ενίσχυσης όταν το επενδυτικό σχέδιο υλοποιείται στο 25% και η πλήρως ηλεκτροποιημένη πλατφόρμα είναι έτοιμη να διαχειριστεί εκταμιεύσεις για επενδύσεις που ολοκληρώνονται και άνω του 50%. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που ενισχύει τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού νόμου, έχει χορηγήσει έως τώρα το σημαντικό ποσό των 320 εκατ. ευρώ, καθώς ο νέος αναπτυξιακός νόμος επέτρεψε την απεμπλοκή και ολοκλήρωση επενδύσεων που είχαν ενταχθεί στους παλαιότερους αναπτυξιακούς νόμους : 3299/2004 και 3908/2011. Έτσι έχει προκύψει σημαντική ένεση ρευστότητας στην αγορά και διευθυτούνται επενδυτικά σχέδια που εκκρεμούσαν επι χρόνια. Αυτό σηματοδοτεί τη πολύτιμη συμβολή του Αναπτυξιακού Νόμου στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας, στη προώθηση της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης. Η νέα εποχή για τη χώρα αντανακλάται ήδη στη πορεία των εξαγωγών – στη βιομηχανική παραγωγή – στη κατανάλωση – στην μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης – στο τουρισμό – στην ενέργεια – στην αύξηση των κατώτερων βασικών μισθών – στη πετυχημένη έξοδο στις αγορές – στους αναπτυξιακούς ρυθμούς.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ –

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

 

Πολιτική συζήτηση για τα αγροτικά θέματα στον Πλάτανο, παρουσία της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

 

 

Επίσκεψη της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου στο Νομό Τρικάλων, σήμερα 11/2/19. Φωτό από τη σύσκεψη στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαμπάκας

51661683_2277402519196389_416244324540350464_o

Δήλωση βουλευτών Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

18/01/2019

50084424_2127319834245355_2119224395279892480_n

“Θετικός για τα Τρίκαλα ο απολογισμός, μετά από τη ψήφιση του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.”

Ολοκληρώθηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις ακαδημαϊκές συνέργειες ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο ΤΕΙ Θεσσαλίας. Με το νομοσχέδιο αυτό, όπως έχει υπογραμμιστεί σε πολλές περιπτώσεις, τα Τρίκαλα εντάσσονται για πρώτη φορά με δυναμισμό και αξιώσεις στον νέο πανεπιστημιακό χάρτη της Θεσσαλίας. Με το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στα Τρίκαλα θα λειτουργεί μία νέα Σχολή Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η οποία θα περιλαμβάνει 3 Πανεπιστημιακά Τμήματα:

1. Το υφιστάμενο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
2. Το νέο Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας.
3. Το νέο αγγλόφωνο Τμήμα που θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, European Department of Sports and Exercise Science (Ευρωπαϊκό Τμήμα Επιστημών του Αθλητισμού).

Επίσης, στο νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δημιουργείται ένα μεγάλο Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο, το Π.Ε.Κ. “Ιάσων”, εντός του οποίου θα λειτουργούν θεματικά Ερευνητκά Ινστιτούτα. Στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο αυτό, θα δημιουργηθούν :

1. Το Ερευνητικό Ινστιτούτο Κινησιολογίας.
2. Το Ερευνητικό Ινστιτούτο Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών.

Ακόμη, στο νομοσχέδιο τίθενται οι θεσμικές βάσεις και για ακόμα δύο προσπάθειες που εφόσον προχωρήσουν θα αλλάξουν τον αναπτυξιακό χάρτη του Νομού Τρικάλων. Συγκεκριμένα :

1. Υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας η δημιουργία ενός υπερυπολογιστικού συστήματος διαχείρισης πληροφοριών, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα, αφενός, διεύρυνσης των εφαρμογών “έξυπνης πόλης” και αφετέρου, τη διαχείριση ευρύτερων βάσεων ερευνητικών δεδομένων, με στόχο την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού πόλου έντασης γνώσης, συνδεδεμένου με την “ευρωπαϊκή κοινωνία της γνώσης.”

2. Ενθαρρύνεται η ολοκλήρωση των μελετών για τη χρηματοδότηση της αναρριχητικής πίστας διεθνών προδιαγραφών στις εγκαταστάσεις της νέας Σχολής Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας των Τρικάλων. Μία τέτοια δομή θα εδραιώσει τα Τρίκαλα στον χάρτη του διεθνούς αθλητισμού, με δεδομένο ότι το 2020 η αναρρίχηση αναγνωρίζεται ως Ολυμπιακό Άθλημα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή στήριξε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του υπουργείου παιδείας για τη νένα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρά τις διάφορες κορώνες που ακούστηκαν από εκείνους που για μικροπολιτικούς λόγους δεν ήθελαν να προχωρήσουν οι ακαδημαϊκές συνέργειες στην πόλη μας.

Δριτσέλη Παναγιώτα
Παπαδόπουλος Σάκης
Σιμορέλης Χρήστος

Η νέα ακαδημαϊκή αρχιτεκτονική αναβαθμίζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας | Σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

10.01.2019

Η νέα ακαδημαϊκή αρχιτεκτονική αναβαθμίζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας! Ας μην βιάζονται να καταστροφολογησουν τα στελέχη της ΝΔ. 

Η νέα ακαδημαϊκή αρχιτεκτονική αναβαθμίζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλιας, τη Σχολή Φυσικής Αγωγής – Αθλητισμού – Διαιτολογίας, τα Πανεπιστημιακά Τμήματα – Ινστιτούτα – 2ετη προγράμματα σπουδών – πανεπιστημιακές δομές στα Τρίκαλα, τις συνεργειες με το Αβερωφειο Αγροδιατροφικό Κέντρο Θεσσαλιας, τη σύνδεση των ακαδημαϊκών δομών με τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής.

Ας μην βιάζονται να καταστροφολογήσουν τα στελέχη της ΝΔ.

Τη Δευτέρα το Σ/Ν του Υπουργείου Παιδείας συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλης.

Μετά την ψήφιση θα κάνουμε αναλυτική ενημέρωση.

 

ΣΑΚΗΣ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΠΕΚΕ ΥΓΕΙΑΣ

 

 

Από την επίσκεψη του καλού φίλου δημοσιογράφου της ΑΥΓΉΣ, Ανδρέα Πετρόπουλου. Ο Ανδρέας και η Έφη, απολαύσανε την όμορφη πόλη μας. Έτσι διαφημίζονται τα Τρίκαλα.

Κοινή δήλωση των βουλευτών Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Με την κατάθεση του νομοσχεδίου για την οριστική και αμετάκλητη ακύρωση κάθε περικοπής στις συντάξεις σηματοδοτείται η πραγματική έξοδος της χώρας από τα μνημόνια. Με την διάταξη που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, όχι μόνο διατηρείται στο ακέραιο η προσωπική διαφορά στους παλαιούς συνταξιούχους, αλλά προχωρούν και οι αυξήσεις στις πολύ χαμηλές συντάξεις, όπως υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός και όπως προβλέπεται από το νέο πλαίσιο της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Η διαδικασία αυτή προχωρά ταυτόχρονα με την διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος στο σύνολό του και πλέον το μόνο που έχουν να φοβούνται οι συνταξιούχοι είναι η απίθανη έλευση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία.

Στο ίδιο νομοσχέδιο όμως ολοκληρώνεται και μία πολύ σημαντική διαδικασία για την στέγαση της αστυνομίας σε Φαρκαδόνα και Πύλη. Όπως προβλέπεται στο σχετικό άρθρο 81 του νομοσχεδίου με τίτλο “κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις”, περνούν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τα κτίρια των πρώην ειρηνοδικείων Φαρκαδόνας και Πύρρας, 800 τ.μ. και 1200 τ.μ. αντίστοιχα, για την οριστική επίλυση των προβλημάτων στέγασης των αστυνομικών υπηρεσιών των δήμων Φαρκαδόνας και Πύλης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να μάχεται και για τα δικαιώματα των συνταξιούχων, αλλά και για την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών και τη διασφάλιση οικονομιών κλίμακας σε ότι αφορά τις δημόσιες υποδομές και την ορθολογική αξιοποίησή τους. Τα μεγάλα πολιτικά στοιχήματα τώρα αφορούν στην ενίσχυση της εργασίας και στην ανασυγκρότηση της οικονομίας του τόπου, με την στήριξη του παραγωγικού ιστού και την δίκαιη ανάπτυξη για όλους.

 

27/11/2018

Την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαμπάκας επισκέφθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παπαδόπουλος Σάκης,
Δριτσέλη Παναγιώτα Σιμορέλης Χρήστος και ο Γραμματέας του Κόμματος Νταούλας Σταύρος.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άκουσαν προσεκτικά τον πρόεδρο αλλά και τα μέλη του Συνεταιρισμού και στη συνέχεια τόνισαν την με κάθε τρόπο προσπάθειά τους να βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων τους.
Ανέφεραν χαρακτηριστικά για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, την εξόφληση των δικαιούχων του προγράμματος της βιολογικής κτηνοτροφίας, τις προσπάθειες για την ενίσχυση των εισοδημάτων από το γάλα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται ο Χρήστος Σιμορέλης, άτομα κάθονται
Η εικόνα ίσως περιέχει: 8 άτομα, περιλαμβάνεται η Παναγιώτα Δριτσέλη, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Από τη  συνάντηση (19/11/18) των 3 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με εργαζόμενες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, περιλαμβάνονται οι Sakis Papadopoulos, Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Με εκπροσώπους των εργαζόμενων στη μονάδα “Βοήθεια στο Σπίτι” συναντήθηκαν οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια αμοιβαίας ενημέρωσης σε σχέση με τη διαδικασία ολοκλήρωσης των προσλήψεων που έχουν εξαγγελθεί από τον Πρωθυπουργό. Όπως τονίστηκε από τους βουλευτές, το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” περνάει πλέον σε μία νέα φάση ισχυροποίησης, αφήνοντας πίσω του τα προβλήματα χρηματοδότησης και ενισχύοντας τους εργαζόμενους σε αυτό. Οι 3000 προσλήψεις στο συγκεκριμένο πεδίο των πολιτικών κοινωνικής αλληλεγγύης κατοχυρώνονται και ταυτόχρονα προχωρούν οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους εργαζόμενους που στήριξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια το πρόγραμμα.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους επισήμαναν ότι δεν θα πρέπει να χαθεί η εμπειρία των ανθρώπων που μόχθησαν όλα αυτά τα χρόνια για την επιτυχία του προγράμματος, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισαν ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους ξεκινάει από την φροντίδα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων.

Κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στη Φαρκαδόνα για πολιτική συζήτηση (Κυριακή, 18/11/2018)

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνεται ο Sakis Papadopoulos, άτομα κάθονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

45η Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στα Τρίκαλα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα περπατούν και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: την Παναγιώτα Δριτσέλη, υπαίθριες δραστηριότητες

Συνάντηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων με φορείς & πολίτες της Ελάτης

Συνάντηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων με φορείς & πολίτες της Ελάτης

 

 

 

 

 

 

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τον βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλο, στελέχη της Οργάνωσης Μελών Πύλης καθώς και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, επισκέφθηκαν το Σάββατο 5/5/18 την Ελάτη και συζήτησαν με εκπροσώπους του συλλόγου τουριστικών επιχειρήσεων ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ, καθώς και με πολίτες της Ελάτης.Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι εκπρόσωποι του συλλόγου, αφού αναφέρθηκαν στην σημαντική δράση τους, έθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν (φορολογία, κόστος θέρμανσης, πνευματικά δικαιώματα, δημοτικά τέλη, κλπ) που αυξάνουν το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεών τους και επηρεάζουν τη βιωσιμότητά τους.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, στην ομιλία του, τόνισε ότι η χώρα μας βρισκόμενη στην 4η αξιολόγηση οδηγείται, όχι μόνο από τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης αλλά και των δανειστών, στην οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την εποπτεία.

Μία εξέλιξη που θα δώσει τη δυνατότητα, μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων και υποχρεώσεων που οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας οδήγησαν, να ανακτηθεί η εθνική κυριαρχία και να εφαρμοστούν προγράμματα που θα οδηγούν σε μία δίκαιη ανάπτυξη και θα ανακουφίζουν τους πολίτες και τις κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν από την εφαρμογή δυσβάσταχτων μέτρων που οι δανειστές επέβαλαν.

Ήδη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάζεται το μεταμνημονιακό Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο που σταδιακά θα εφαρμόσει μετά τον Αύγουστο και κάποια από τα μέτρα του αφορούν και τα θέματα που έθεσαν οι τουριστικοί επιχειρηματίες της περιοχής.

Ο Σάκης Παπαδόπουλος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενοι στις δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού, επεσήμαναν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και οι προσπάθειες (κυβέρνησης, δήμου και επιχειρηματιών) θα πρέπει να εστιαστούν στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών, αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, σύνδεσής του με την πρωτογενή παραγωγή και συνεργασίας με όμορους τουριστικούς προορισμούς.

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για την προώθηση των αιτημάτων που τέθηκαν στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και όλοι συμφώνησαν για τη συνέχιση του διαλόγου που θα στοχεύει στη συνολική ανάπτυξη της περιοχής.

EΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 768 ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΕΣΥ.

9 θέσεις ιατρών για το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. Πρόκειται για θέσεις Διευθυντών, Επιμελητών Α’ και Επιμελητών Β’ για τη στελέχωση των ΤΕΠ. Συμπεριλαμβάνονται 1 θέση Επιμελητή Β’ Πνευμονολογίας- Φυματολογίας καθώς και 1 θέση Επιμελητή Β’ Παθολογίας ή Παιδιατρικής με εξειδίκευση στην Λοιμοξιολογία.

29425486_2045677095702267_842957503015682048_n

 

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

20.03.2018

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΣΤΗΝ ΠΙΑΛΕΙΑ: «Η δεύτερη, μέσα σε λίγες ημέρες, επίσκεψη εκ μέρους της Κυβέρνησης, υποδηλώνει ότι αποτελεί μια προτεραιότητα για εμάς το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτή την έκτακτη κατάσταση. Δεν μιλάμε για ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Αυτό που απαιτείται είναι μια επιστημονική μελέτη όλων των δεδομένων, για να δούμε τι μπορεί να γίνει. Και είμαστε σε αυτή τη φάση τώρα. Από εκεί και ύστερα, όπως γνωρίζετε, όλη την προηγούμενη χρονιά αλλά και φέτος, όπου υπήρξαν έκτακτες καταστάσεις, θεομηνίες και ακραία φαινόμενα -δυστυχώς το τελευταίο διάστημα τα βλέπουμε όλο και πιο συχνά να επαναλαμβάνονται και λόγω της κλιματικής αλλαγής- η ανταπόκριση εκ μέρους της κυβέρνησης είναι όσο το δυνατόν πιο άμεση και με τα μέσα που διαθέτει και με τις υπηρεσίες, αλλά και χρηματοδοτώντας την αποκατάσταση των όποιων ζημιών. Ένα λοιπόν είναι η άμεση κινητοποίηση, το δεύτερο, όμως, είναι να υπάρχει μια ολιστική και μια συνολική παρέμβαση, έτσι ώστε να μην «τρέχουμε» πίσω από τα γεγονότα, αλλά να μπορέσουμε να φτιάξουμε τέτοιες υποδομές που να αντέχουν περισσότερο. Αυτό επιχειρούμε και με τα  Προγράμματα, τα οποία έχουμε ενεργοποιήσει και ιδιαίτερα το Υπουργείο Εσωτερικών. Στοχευμένα Προγράμματα για τη χρηματοδότηση μικρών κρίσιμων έργων υποδομής. Κάποια από αυτά έχουν ξεκινήσει και για κάποια αναμένονται οι Προσκλήσεις τις επόμενες ημέρες. Πρέπει νομίζω όλοι να συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να δούμε πώς θα κάνουμε ό,τι δυνατόν καλύτερο».
Aκολούθησε ομιλία του υπουργού στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων στο πλαίσιο εκδήλωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα Τρίτη (20/3/2018) ο Υπουργός Εσωτερικών θα συναντηθεί το πρωί με τους Δημάρχους του Νομού Τρικάλων και τον Αντιπεριφερειάρχη, στο δημαρχείο Τρικάλων και το μεσημέρι θα επισκεφθεί την Καλαμπάκα και θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο, στο Δημαρχείο Καλαμπάκας.

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων στην Κρύα Βρύση Καλαμπάκας

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ  |  11 ΜΑΡ 2018, 12:46http://www.trikalaenimerosi.gr/blog/kalampaka/episkepsi-klimakioy-toy-syriza-trikalon-stin-krya-vrysi-kalampakas

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων στην Κρύα Βρύση Καλαμπάκας

Την Κρύα Βρύση Καλαμπάκας επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους βουλευτές Παναγιώτα Δριτσέλη και Αθανάσιο Παπαδόπουλο, τον συντονιστή της Ν.Ε. Τρικάλων Σταύρο Νταούλα και την δημοτική σύμβουλό του Δήμου Καλαμπάκας Πέρυ Χαρτοπούλου. Το κλιμάκιο, αφού επισκέφτηκε τις υποδομές που επλήγησαν από τις κατολισθήσεις, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αθανάσιο Σιούλα, από τον οποίο και ενημερώθηκε σχετικά με τα πρώτα συμπεράσματα από την αυτοψία του ΙΓΜΕ, καθώς και για την επικείμενη διαδικασία κατάρτισης της τεχνικής έκθεσης από το κλιμάκιο του Ινστιτούτου, ώστε να αποτυπωθεί το πλήρες εύρος του κατολισθητικού φαινομένου.

Στη συνέχεια, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με πολίτες καθώς και με τον Πρόεδρο του δασικού συνεταιρισμού της Κρύας Βρύσης, ο οποίος τους ενημέρωσε για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του συνεταιρισμού, καθώς και για την ανταποδοτική διαχείριση του συνιδιόκτητου δάσους προς όφελος του χωριού. Στην ευρύτερη συζήτηση που ακολούθησε, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισαν την καθοριστική σημασία της αγροτικής οικονομίας και της διαχείρισης των φυσικών πόρων με όρους κοινωνικής ανταποδοτικότητας, στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Αναφέρθηκαν επίσης σε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στην επικείμενη έξοδο από το μνημόνιο σε μερικούς μήνες, καθώς και στα ζητήματα διαφθοράς που απασχόλησαν το δημόσιο βίο όλο το προηγούμενο διάστημα. Όπως τονίστηκε τέλος, οι επισκέψεις στα χωριά του Νομού Τρικάλων θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό, στα πλαίσια στης διαρκούς διαβούλευσης του ΣΥΡΙΖΑ με τους πολίτες, με στόχο την καταγραφή και την επίλυση των σοβαρών ζητημάτων της καθημερινότητας που τους απασχολούν.

 

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Ζάρκο

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Ζάρκο

Κλιμάκιο στελεχών της Ν.Ε και της Τοπικής Οργάνωσης, με επικεφαλής τον βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλο, επισκέφθηκε το Σάββατο 10/02/18 το Ζάρκο, όπου είχε συνάντηση με τοπικούς αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς καθώς και με πολίτες της περιοχής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού άκουσε τους πολίτες, οι οποίοι του μετέφεραν τα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής, στην παρέμβασή του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα ακόλουθα:

– στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται από τις εξελίξεις στις συνομιλίες με την π.Γ.Δ.Μ. για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης σε όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένης και της ονοματολογίας καθώς και στη διερεύνηση από τη δικαιοσύνη και τη Βουλή του μεγάλου πολιτικού και οικονομικού σκανδάλου της Novartis.

– στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια και την επιτήρηση τον Αύγουστο, γεγονός που θα δώσει τη δυνατότητα στη χώρα, πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, να χαράξει τη δική της αναπτυξιακή πορεία και στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει το δικό της πρόγραμμα αναπτυξιακής ανασυγκρότησης με πολιτικές που θα ανακουφίσουν τους πολίτες και τις κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν από την εφαρμογή των μνημονίων.

– στα τοπικά προβλήματα που πρέπει άμεσα να προωθηθούν για λύση από τους αρμόδιους φορείς (Κυβέρνηση, Δήμος και Περιφέρεια), όπως:

α) η κατάθεση από το Δήμο προς την Περιφέρεια της πρότασης για τη χρηματοδότηση του φράγματος Νεοχωρίτη, μετά και την έγκριση των Σχεδίων Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων από την ΕΕ.

β) η χρηματοδότηση των εγγειοβελτιωτικών έργων της περιοχής με την υπογειοποίηση των αρδευτικών αγωγών.
γ) η χρηματοδότηση των επενδύσεων μείωσης του ενεργειακού κόστους άρδευσης
δ) η διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας μονάδας επεξεργασίας και τυποποίησης οπωροκηπευτικών, με στόχο την εξαγωγή τους στις επιχειρήσεις εστίασης τρικαλινών συμφερόντων της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.
ε) η επικαιροποίηση της μελέτης για την δημιουργία του Κτηνοτροφικού Πάρκου στο Δήμο Φαρκαδόνας.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση που ακολούθησε διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ενώ κατατέθηκαν δημιουργικές προτάσεις, τις οποίες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε να προωθήσει στους αρμόδιους φορείς.

Ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού στα Τρίκαλα

Ομιλητές:

Dr. Μ.Καναρά.Επιμελήτρια Α΄Χειρουργικής Γ.Ν.Τρικάλων,Χειρούργος Μαστού

(Σύγχρονα δεδομένα στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Θ.Νακοπούλου.Επιμελήτρια Α’ Ακτινοδιαγνωστικής του Γ.Ν.Τρικάλων

(Πρόληψη του καρκίνου του μαστού)

Ι.Καραχάλιου.Επιμελήτρια Β’ Ψυχιατρικής του Γ.Ν.Τρικάλων

(Ψυχολογική στήριξη στη γυναίκα με καρκίνο του μαστού)

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ :

Σ.Ντούβλη.Διευθύντρια Υπεύθυνη του Αναισθησιολογικού Τμήματος.

Ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού στα Τρίκαλα

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, 10:00π.μ -12.00μ.μ  στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου Τρικκαίων.

Γιατί ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος! 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού για την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών του Δήμου

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη πραγματοποίησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, Αθανάσιος Παπαδόπουλος και Χρήστος Σιμορέλης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, o Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Βάιος Αναστασίου και ο Πρόεδρος της e-trikala Γιάννης Κωτούλας.

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών του Δήμου και η ενημέρωση σε σχέση με παρεμβάσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πλαίσιο αυτό στα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία μπορούν να συνδράμουν στην εμβάθυνση της αθλητικής πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ως προς τα έργα, των οποίων η χάραξη αναμένεται να αναβαθμίσει τα Τρίκαλα στον αθλητικό χάρτη, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη κατασκευή αναρριχητικής πίστας στη Σ.Ε.Φ.Α.Α. Τρικάλων, η οποία θα δώσει και μία διεθνή διάσταση στην περιοχή, με δεδομένο ότι θα είναι η πρώτη που θα λειτουργήσει στην Ελλάδα. Αναλύθηκαν στο πλαίσιο αυτό οι μελετητικές και κατασκευαστικές προκλήσεις, ενώ η προσπάθεια τεκμηρίωσης του φακέλου θα εμβαθύνει ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα.

Από την πλευρά του Υπουργού αναπτύχθηκε το χρονοδιάγραμμα για την επόμενη φάση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ παρουσιάστηκε και η επισκόπηση της πορείας ωρίμανσης σημαντικών παρεμβάσεων που αφορούν στο ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου και στην πισίνα του Αγίου Γεωργίου. Επίσης, όπως ενημέρωσε ο Υπουργός, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εντάσσει στο νέο προγραμματικό πλαίσιο σημαντικά έργα αναβάθμισης της καθημερινότητας του πολίτη, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Συνάντηση εργασίας για την αναπτυξιακή στρατηγική της Καλαμπάκας

07/02/2018

Η αναπτυξιακή στρατηγική της Καλαμπάκας στο επίκεντρο της συνάντησης με την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Συνάντηση εργασίας με την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κυρία Ευγενία Φωτονιάτα πραγματοποίησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, Αθανάσιος Παπαδόπουλος και Χρήστος Σιμορέλης, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καλαμπάκας Χρήστου Σινάνη και του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Χρήστου Παπαγεωργίου.

Στη συνάντηση αναλύθηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων μέσω των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, ενώ συζητήθηκε και η πορεία κατατεθειμένων προτάσεων χρηματοδότησης, με έμφαση στον φάκελο για την ανακαίνιση του ΞΕΝΙΑ Καλαμπάκας και της χρήσης του ως νέου χώρου για το Δημαρχείο Καλαμπάκας, με την συγκέντρωση εκεί όλων των υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και την ανάπτυξη πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων στον περιβάλλοντα χώρο.

Όπως υπογραμμίστηκε, το πρόγραμμα για την δημιουργική επανάχρηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας του ΕΣΠΑ, μπορεί να χρηματοδοτήσει παρεμβάσεις μέχρι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αξιοποίηση των παλιών ΞΕΝΙΑ, με έμφαση στην εξοικονόμηση πόρων και την κοινωνική ανταποδοτικότητα αυτών των υποδομών. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιολόγησης των φακέλων, ώστε να γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Όπως τονίστηκε από όλους, η αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ της Καλαμπάκας με όρους κοινωνικής ανταποδοτικότητας μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά και στην ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του πρώτου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και στην ανάδειξη του αστικού περιβάλλοντος, μέσω ενός κτιρίου το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως νεότερο πολιτιστικό μνημείο.

Τέλος, οι βουλευτές ενημερώθηκαν από την Ειδική Γραμματέα και για νέα προγράμματα χρηματοδότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης, για έργα βελτίωσης υποδομών, πολλά από τα οποία θα προσφέρουν ευκαιρίες σε όλους τους δήμους του Νομού Τρικάλων, ώστε να βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών και να αυξήσουν συνολικά την τουριστική και περιβαλλοντική υπεραξία της περιοχής.

 

Προσλήψεις στο Μουσείο Θεόπετρας ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

http://www.trikalaenimerosi.gr/Contents/Item/Display/82295#.WhWlJSB9bm8.facebook

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ  |  22 ΝΟΕ 2017, 13:14

Προσλήψεις στο Μουσείο Θεόπετρας ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση προς την αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσαν οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με το θέμα της λειτουργία του Κέντρου Τεκμηρίωσης του Σπηλαίου της Θεόπετρας. Όπως επισημάνουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές, στο πλαίσιο της πρόσληψης 400 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων από το Υπουργείο Πολιτισμού, με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, είναι απαραίτητο να διατεθούν οι απαραίτητες ειδικότητες και στο Κέντρο Τεκμηρίωσης της Θεόπετρας. Ταυτόχρονα, όπως τονίζεται στην ερώτηση είναι απαραίτητη και η δρομολόγηση των έργων για την αποκατάσταση της επισκεψιμότητας του κοινού στο Σπήλαιο της Θεόπετρας, όχι μόνο για τουριστικούς, αλλά και για επιστημονικούς και ερευνητικούς λόγους.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :
Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2017
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Θέμα: Ανάγκη άμεσης πρόσληψης προσωπικού για τη λειτουργία του Κέντρου Τεκμηρίωσης Σπηλαίου Θεόπετρας.
Στις 20 Νοεμβρίου 2017, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία όπως επισημαίνεται, “μετά την από 17 Νοεμβρίου, τελική έγκριση από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης της πρόσληψης 400 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ) διάρκειας πέντε (5) μηνών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων τη χειμερινή περίοδο, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προχωρά άμεσα στην προκήρυξη των παραπάνω θέσεων.” Σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα, όπως αναφέρεται και στις ερωτήσεις υπ. αριθμ. 3360/2017 και 8411/2016, είναι απολύτως απαραίτητη η άμεση στελέχωση του Κέντρου Τεκμηρίωσης του Σπηλαίου της Θεόπετρας με προσωπικό, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να προχωρήσουν και οι εργασίες αποκατάστασης της πρόσβασης στο Σπήλαιο, μετά από τις κατολισθήσεις του 2016.
Γίνεται κατανοητό ότι η αδυναμία λειτουργίας του Κέντρου Τεκμηρίωσης και η απαγόρευση επίσκεψης στο Σπήλαιο αποτελούν προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να θεραπευθούν άμεσα. Το Σπήλαιο της Θεόπετρας αποτελεί μοναδικό μνημείο παλαιοντολογίας στην Ελλάδα, ενώ και το Κέντρο Τεκμηρίωσης μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην επιστημονική έρευνα στο συγκεκριμένο πεδίο της αρχαιολογίας. Ταυτόχρονα, η λειτουργία του Σπηλαίου και του Κέντρου Τεκμηρίωσης είναι σημαντική και στο πεδίο του τουρισμού, σε μία περιοχή η οποία δέχεται ετησίως εκατομμύρια τουρίστες.
Επειδή η λειτουργία του Κέντρου Τεκμηρίωσης του Σπηλαίου της Θεόπετρας είναι εξαιρετικά σημαντική για την περιοχή της Καλαμπάκας, αλλά και για την επιστημονική έρευνα σε σχέση με την παλαιολιθική και νεολιθική εποχή στην Ελλάδα.
Ερωτάται η κ. Υπουργός :
1.Προτίθεται να διαθέσει άμεσα το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία του Κέντρου Τεκμηρίωσης του Σπηλαίου της Θεόπετρας;
2.Θα δρομολογήσει την αποκατάσταση της προσβασιμότητας στo Σπήλαιο της Θεόπετρας;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Δριτσέλη Παναγιώτα
Παπαδόπουλος Αθανάσιος
Σιμορέλης Χρήστος

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, το Νοσοκομείο Τρικάλων διοργανώνει ημερίδα το Σάββατο 4 Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Στην ενημερωτική εκδήλωση, κεντρικοί ομιλητές θα είναι η Πρόεδρος της Unicef στην Ελλάδα Σοφία Τζιτζίκου, η Μαία του Ινστιτούτου Υγείας Παιδιού Ελένη Ντέκα, από την Τράπεζα Μητρικού Θυλασμού – Μαιευτήριο «Έλενας Βενιζέλου» η Ελένη Ιωάννου καθώς και η Παιδίατρος, Επιμελήτρια Α΄ του ΓΝΤ Χρύσα Παπαχρήστου.

Συντονιστές της εκδήλωσης είναι ο Ενδοκρινολόγος – Ομότιμος Καθηγητής  Παιδιατρικής Χρήστος Μπαρτσόκας και η Διευθύντρια της Παιδιατρικής του ΠΓΝΛ Σοφία Σωτηράκου.

 

Βιοαέριο: Μόνο από ακτίνα 30 χλμ οι πρώτες ύλες

03 Νοε 2017, 09:04

Βιοαέριο: Μόνο από ακτίνα 30 χλμ οι πρώτες ύλες

Με την τροπολογία 1321/156 της 31/10/2017 γίνονται πιο αυστηροί οι όροι αδειοδότησης των μονάδων παραγωγής βιοαερίου ή βιομάζας σε αγροτικές περιοχές υψηλής παραγωγικότητας.

Ουσιαστικά, καμία τέτοιου είδους επένδυση δεν θα μπορεί να εισάγει πρώτες ύλες από άλλες περιοχές, σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 χλμ από την έδρα του εργοστασίου. Σε αυτή την κατεύθυνση, καμία επένδυση βιοαερίου ή βιομάζας σε αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας δεν θα μπορεί να υπερβαίνει την ισχύ των 0,5MW, ενώ απαγορεύεται πλέον ρητά να χρησιμοποιούνται πρώτες ύλες, οι οποίες δεν προέρχονται από την αγροτική δραστηριότητα της συγκεκριμένης περιοχής.

Αυτή η ρύθμιση αφορά σε περιοχές χαρακτηρισμένες ως αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας (εντός ή εκτός ΖΟΕ) και οι προϋποθέσεις της θα πρέπει να τηρούνται κατά το στάδιο της αδειοδότητης της εν λόγω επιχείρησης.

Η τροπολογία εισήχθη στο νομοσχέδιο για την «Εναλλακτική Διαχείριση Συσκευασιών και άλλων προϊόντων και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενεργείας.

Η νομοθεσία άλλαξε ύστερα από αντιδράσεις κατοίκων για μονάδα του είδους στο Βαλτινό Τρικάλων οι οποίοι είχαν την στήριξη του Δήμου τρικκάιων και των τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο Δήμος Τρικκαίων είχε προσφύγει και κατά απόφασης αδειοδότητης περιβαλλοντικών όρων από την ΑΔ Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας, για τη συγκεκριμένη μονάδα.

Λ.Ε.

Προσλήψεις μουσικών στον Δήμο Τρικκαίων

c8850cd961822f7a79d2c5b91fb2bce1

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων ανακοινώνει την πρόσληψη καλλιτεχνικού – διδακτικού προσωπικού στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ωρομίσθιας απασχόλησης και συγκεκριμένα για τις εξής θέσεις ανά ειδικότητα, διάρκεια σύμβασης και αριθμού ατόμων όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα Α:
1 ΠΕ – Μαέστρος Συμφωνικών Ορχηστρών
1 ΠΕ – Καθηγητών μουσικής με ειδικότητα βιολί
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους, είτε αυτοπροσώπως είτε, με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή κατά τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα-Παρασκευή) και ώρες από 8.00 π.μ. μέχρι 14.00 μ.μ., είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Τρικκαίων, Ασκληπιού 18, Τ.Κ. 42131, Τρίκαλα, απευθύνοντάς την στην Διεύθυνση Διοικητικού, Τμήμα Προσωπικού και Οργάνωσης, υπόψη κ. Χρήστου Βαβίτσα ( τηλ. Επικοινωνίας 24313-51182 )
Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την επομένη της δημοσίευσης της προκήρυξης σε τοπική καθημερινή εφημερίδα των Τρικάλων.

Advertisement
Αρέσει σε %d bloggers: