Παιδεία

Tις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επισκέφτηκε o Σ. Παπαδόπουλος

Ο βουλευτής Τρικάλων του Σύριζα κ. Σάκης Παπαδόπουλος επισκέφτηκε τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, προκειμένου να ενημερωθεί για τα δεδομένα που επικρατούν και στις δύο εκπαιδευτικές βαθμίδες, ενόψει της έναρξης του  νέου σχολικού έτους.

Τον υποδέχτηκαν ο Διευθυντής πρωτοβάθμιας κ. Κωνσταντάκος και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κάκλα, οι οποίοι και τον ενημέρωσαν διεξοδικά για όλα τα ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, τόσο για θέματα Γενικής και Επαγγελματικής εκπαίδευσης  όσο και για την κατάσταση που υφίσταται στην Ειδική Αγωγή και στην Προσχολική Εκπαίδευση.

Ο κ. Παπαδόπουλος αφού ευχαρίστησε θερμά τους προϊσταμένους των υπηρεσιών  στο νομό μας, για την πλήρη ενημέρωση που του παρείχαν, ανέλαβε τη δέσμευση να συνεισφέρει από τη δική του πλευρά στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων  στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, σε συνεργασία με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης.

Η νέα ακαδημαϊκή αρχιτεκτονική αναβαθμίζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας | Σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

10.01.2019
Η νέα ακαδημαϊκή αρχιτεκτονική αναβαθμίζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας! Ας μην βιάζονται να καταστροφολογησουν τα στελέχη της ΝΔ. 

Η νέα ακαδημαϊκή αρχιτεκτονική αναβαθμίζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλιας, τη Σχολή Φυσικής Αγωγής – Αθλητισμού – Διαιτολογίας, τα Πανεπιστημιακά Τμήματα – Ινστιτούτα – 2ετη προγράμματα σπουδών – πανεπιστημιακές δομές στα Τρίκαλα, τις συνεργειες με το Αβερωφειο Αγροδιατροφικό Κέντρο Θεσσαλιας, τη σύνδεση των ακαδημαϊκών δομών με τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής.

Ας μην βιάζονται να καταστροφολογήσουν τα στελέχη της ΝΔ.

Τη Δευτέρα το Σ/Ν του Υπουργείου Παιδείας συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλης.

Μετά την ψήφιση θα κάνουμε αναλυτική ενημέρωση.

 

ΣΑΚΗΣ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΠΕΚΕ ΥΓΕΙΑΣ

 

 

 

μετεγγραφες

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους φοιτητές που έχουν καταθέσει ένσταση-αίτηση θεραπείας επί των αρχικών αποτελεσμάτων των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφής ότι, από τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017, μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα της αίτησής τους στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ http://www.minedu.gov.gr μέσω της ειδικής εφαρμογής μετεγγραφών https://transfer.it.minedu.gov.gr/.

Στην ίδια διεύθυνση μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα των αιτήσεών τους οι φοιτητές που υπέβαλαν αίτηση με την κατηγορία των παθήσεων, καθώς και οι κυπριακής καταγωγής φοιτητές, των οποίων η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων έληξε στις 15 Νοεμβρίου 2017.

Συνολικά υποβλήθηκαν 14.038 αρχικές αιτήσεις μετεγγραφής, εκ των οποίων έγιναν δεκτές 5.572, δηλ. ποσοστό 40%, και 5.932 ενστάσεις-αιτήσεις θεραπείας, εκ των οποίων έγιναν δεκτές 2.002, δηλ. ποσοστό 34%.

Συνολικά, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, έγιναν δεκτές 7.574 (5.572 αρχικές αιτήσεις  + 2.002 ενστάσεις), δηλαδή ποσοστό 54%.

Αναλυτικά τα στοιχεία των αρχικών αιτήσεων ανά κατηγορία έχουν ως εξής:

Α) Γενική κατηγορία με ποσοτικό περιορισμό (15% επί του αριθμού των εισακτέων):  13.615 αιτήσεις και έγιναν δεκτές 5.200, δηλ. ποσοστό 38%.

Β) Ειδική κατηγορία χωρίς ποσοτικό περιορισμό: 283 αιτήσεις και έγιναν δεκτές 283, δηλ. ποσοστό 100%.

Γ) Ειδική κατηγορία Ελλήνων φοιτητών της Μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης: 102 αιτήσεις και έγιναν δεκτές 53, δηλ. ποσοστό 52%.

Δ) Ειδική κατηγορία φοιτητών κυπριακής καταγωγής: 38 αιτήσεις και έγιναν δεκτές 36, δηλ. ποσοστό 94,74%.

 

Advertisement